PLAI - Ticket Hunt Craiova - Rareş Cojocaru

PLAI – Ticket Hunt Craiova

PLAI – Ticket Hunt Craiova

plai_craiova

Update: Plicul a fost găsit. Locația a fost pictura stradală “Baiazid” din Cartierul Rovine, aceasta reprezentând o prelucrare din Scrisoarea a III-a. Este una dintre multele picturi urbane din Craiova, proiect inițiat de Asociația Craiova Capitală Culturală Europeană.

Baiazid_pictura urbana_craiova

Nu prea s-au aliniat ele, astrele, așa cum mi-aș fi dorit. Din păcate, eu nu mai pot ajunge, dar poate reușești tu. Daca nu ți-ai făcut planul pentru weekend-ul 12-14 Septembrie, te invit la PLAI. Am pregătit pentru tine două abonamente pentru cele 3 zile de festival, dar pentru asta trebuie să participi la Ticket Hunt și să le gasești.

Biletele sunt “zidite” bine, undeva, în Craiova, la “picioarele lui Baiazid”. Uită-te după “Turcia” în cartierul unde Mircea a ieșit triumfător.

Hint:

  1. “Vin de-ntunecă pământul la Rovine în câmpii; Răspândindu-se în roiuri, întind corturile mari / Numa-n zarea depărtată sună codrul de stejari [..]. / La un semn deschisă-i calea şi s-apropie de cort / Un bătrân atât de simplu, după vorbă, după port”.
  2. Probabil Asociatia Craiova Capitala Culturala Europeana 2021 ar putea să va ajute mai mult.

De ce nu ai vrea să ratezi evenimenul? Pentru că PLAI nu este numai un festival. Este o experiență. Îmbină arta, muzica și multiculturalitatea. În cei 9 ani de festival, la Timișoara au ajuns culturile peruană, portugheză, olandeză, israeliană and many more. PLAI înseamnă și teatru, arte plastice, carte, fotografie, film, workshop-uri pe diverse teme, forme artistice variate, mai mult sau mai puţin convenţionale.

Este acel festival la care nu trebuie să te duci seara pentru că pierzi toată distracția. Ai ce face acolo de dimineața până noaptea și n-o să te plictisești o secundă.

Muzica e atât de diversă, de la Asian Club Foundationla Subcarpați. Plus Orchestra (am vazut ca e un show special pentru festival, cu vreo 30 de oameni pe scenă).plai-2014-subcarpati

Dacă vă place teatru, o sa fie Zic Zac – e o piesă super cunoscută de hipsterime :). A fost la o grămadă de festivaluri în afară vara asta.

Ce-ar mai fi? Croitorie, yoga, desen de mandale, puppies.. E atât de divers încât sigur n-ai cum să nu gasești ceva care să-ți placă. În plus, seara, există și o scenă alternativă.  Să vezi atunci ce greu o să-ți fie să alegi..

Foarte pe scurt, PLAI este:

  • cel mai mare festival de “world music” din Europa organizat 100% de către voluntari.
  • primul festival din România ajuns în finala European Festival Awards.
  • câştigător al Premiului Charlemagne pentru tineri europeni 2008 (cel mai bun proiect multicultural din România; premiu înmânat de către Hans-Gert Pottering şi Angela Merkel)
  • câştigător al premiului 1 al Galei Societăţii Civile 2009 la secţiunea Artăşi Cultură.
  • 3 zile de festival
  • 9 concerte de world music, jazz şi fusion
  • 45 de parteneri culturali ce oferă peste 200 de activităţi
  • 100% voluntariat

#BineDeStiut

Daca nu le gasești primul, dar tot îți dorești să mergi, preţul abonamentului este de 110 lei, iar biletul pentru o zi este 50 lei. Abonamentele sunt valabile pentru toate cele 3 zile de festival și sunt disponibile în reţeaua Eventim (online) sau la magazinele Orange, Vodafone, Germanos şi reteaua librariilor Cărtureşti.

Abonamentele cu acces în camping au același preț dar sunt limitate la 100 de locuri.

Pe lângă abonamentul pre-sale, în reţeaua Librariile Cărtureşti se poate achiziţiona un pachet ce conţine un abonament PLAI 2014 şi un tricou în ediţie specială.

Mai multe poţi găsi pe site-ul lor, facebook sau twitter.

Festivalul PLAI 2014 este organizat în parteneriat cu Casa de Cultură  a Municipiului Timişoara şi cu susţinerea Consiliului Judeţean Timiş.

Sponsori: HELLA, Grolsch, EuroGSM, Draexlmeyer şi Kathrein

Ne susțin investind în dezvoltarea PLAI: Intitutul Francez, Ambasada Spaniei în România, Cabinet Mercescu şi IHM Total Consult.

2 thoughts on “PLAI – Ticket Hunt Craiova

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fii la curent cu ce scriu!

Archives