Despre vin, sacrificii și un pescar - Rareş Cojocaru

Despre vin, sacrificii și un pescar

Despre vin, sacrificii și un pescar

Vin Chardonnay Domeniile Samburesti

Porto Katsiki Beach – Credit photo: iPhone 5 negru din dotare

Era o după-amiază târzie. Rămăsesem aproape singur pe plajă, iar ultimul val îmi udase coperta cărții pe jumătate. Era târziu, nu mâncasem aproape nimic toată ziua și speram să găsesc în apropiere o tavernă bună cu fructe de mare. Majoritatea nu au nimic împotrivă să vii cu sticla ta de vin, mai ales pe final de sezon când nu mai sunt foarte mulți turiști, așa că îmi pusesem în rucsac ultimul Chardonnay de pe barcă. Așteptam acum doar apusul. Nu știu cum s-a produs legătura, dar mi-am amintit atunci un proverb brazilian, cel cu pescarul.

El prindea dimineața câțiva pești, destui cât să-i ajungă să-și întrețină familia, restul timpului petrecându-l cu soția și copiii, iar seara cântând și simțindu-se bine cu prietenii pe insulă. Un tip cu PhD în Business intră în discuție cu el și încearcă să-i explice avantajele extinderii afacerii, să pescuiască mai mult, să vândă mai mult și să aibă capital pentru a-și întemeia într-un final o adevarată corporație. Răspunsul pescarului a fost pe măsura întrebării.

De atunci m-am tot gândit. Câte sacrificii am făcut în ultima lună, dar în ultimul an? Cum aș fi putut fi acum o variantă mai bună a mea? Când și cum merită să îți sacrifici timpul doar pentru un aparent câștig (financiar)? Întreabă cel care are două job-uri și facultate..

Facem sacrificii în fiecare zi, iar uneori nu mai realizăm ce este cu adevărat important pentru noi. Ar trebui să întâlnim mai mulți oameni simpli și liberi pentru a aprecia corect care sunt indicii pe care se ghidează viața și noțiunea noastră despre fericire și succes. Restul sunt doar povești pescărești..

Professional Laser Dent te invită să lași de-oparte sacrificiile pentru un zâmbet perfect și să te bucuri de lucrurile mărunte. Până vineri, 23 octombrie, îți oferă un voucher de 50 de Euro la tratamentul de albire dentară laser, pentru a-ți lua gândul de a renunța la cafea, ceai negru, ciocolată sau chiar vin. Despre cum poți intra în posesia voucher-ului puteți citi aici.

albire dentara laser craiova

Eu nu aș fi renunțat niciodată la acel Chardonnay, în acea seară, pe care l-am și desfăcut într-un final, pe plajă, sub peretele masiv de stâncă.

Blogul RaresCojocaru.ro este partener și susținător permanent al Professional Laser Dent by Dr. Melania Cojocaru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fii la curent cu ce scriu!

Archives