Despre - Rareş Cojocaru
blog

Blog

Blog de autor carismatic

Text…

Despre

Rares CojocaruDisclaimer Nov.2017: Am scris asta cu mult timp in urma. Fiti ingaduitori cu minea mea de atunci.

Mi-am făcut prima dată blog pe 28 aprilie 2010, asta după ce am urmărit o ediție a emisiunii ApropoTv în care l-am vazut pe Arhi, și cred în continuare că asta a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în liceu. De atunci, învăț câte puțin despre social media în fiecare zi și nu am de gând să mă opresc prea curand. După 4 ani si 378 de articole mai tarziu,  m-am hotarat că vreau mai mult de la mine, așa că am trecut pe domeniu propriu. Acum, când mă uit în spate, cred că mai rezonez doar cu 10 articole, dar asta mă bucura. Oamenii se schimbă. Așa cum e firesc..

Sunt student la Medicină Dentară în Craiova, deși cred că asta a fost ultima variantă la care mă gândeam. Mi-am dorit întotdeauna să studiez în afara țării, iar în liceu am reușit de vreo două ori. Mai apoi, am refuzat să fiu furat de mirajul succesului garantat oferit de universitățile din Anglia și Olanda, and here I am… încercând să investesc în timpul liber cât mai mult, pregătindu-mă pentru momentul când îmi voi lua bilet doar dus.

2000-20something

La inceputul anilor 2000, Sammo Hung și Jean Claude van Dam au convins-o pe mama să mă ia de mână și să mă ducă în sala de arte marțiale unde am rămas mai bine de 4 ani, promițându-mi în ultima zi că am să mă întorc pentru centura neagră. Încă nu am făcut-o, regret, dar și acum reușesc un Ura-mawashi-geri de toată frumusețea. Au urmat 5 ani de handbal.

Aveam 16 ani când mi-am luat primul job. Terminasem clasa a X-a și eram ghidat de poveștile frumoase în care tinerii americani vindeau limonadă sau spălau mașini pentru a face rost, pe timpul verii, de banii de plecat la mare. Era 1 iulie când am semnat contractul de angajare la Romtelecom. Am lucrat un an și o luna în funcția de agent de vânzări și promoter, perioadă în care am înțeles ce înseamnă munca și valoarea banului. Per total am muncit mult.. am mers prin 90% din satele din județul Dolj, chiar și la 40 de grade pe ulițe pline cu praf, am întâlnit oameni răi, oameni săraci, oameni ce au vrut să mă bată doar pentru că reprezentam o companie. Am întâlnit și oameni de la care am avut ce învăța: generali de armată, doctori, sau simpli țărani. Am învățat că nu există satisfacție mai mare decât cheltuirea banului făcut de tine și că cea mai mare greșeală e să-i investești în prostii.

Tot pe-atunci am început să-mi las plete. Da, ascult rock.. de cele mai multe ori. Acum, când scriu, îi ascult pe islandezii de la Sigur Rós, una dintre trupele mele preferate. Am simțit întotdeauna că am suflet de artist. Nu sunt unul, dar nu e nevoie de carieră artistică pentru a fi artist sau a te simți ca atare..

Din 2012 sunt membru Rotaract, cel mai mare ONG din lume, și am făcut câteva proiecte frumoase în Craiova.

Nu am nevoie de multe lucruri pentru a fi fericit. Totuși, îmi doresc o casă, așa cum vezi pe Pinterest, într-un loc linșitit și o familie fericită careia să îi cânt seara la pian. În cadru să fie și un șemineu.. Sigur iarna.. Poate așa. Primul pas l-am facut. Din septembrie 2013 iau cursuri de pian și îmi place al naibii de tare. Am de gând să fac din viața mea o carte cu multe capitole pe care la bătrânețe, așa cum am fost la un moment dat personaj de vis, s-o scriu lângă doamna mea.

Am renunțat de mult la gândul de a fi perfect. În schimb, am început să încerc să fiu eu însumi. De cât de multe ori pot. (desigur, într-o manieră social acceptabilă și sensibilă).

Conștientizez că oamenii de calitate sunt destul de rari, așa că pe cei care sunt langă mine încerc să îi țin cât mai aproape.

Mai presus de toate, am învățat să nu urmăresc pe nimeni fără o cauză bună, să susțin proiectele în care cred și pe cei care merită. Am învățat că poți să-ți schimbi condiția, asta dacă ai suflet bun și ești amabil.  Am învățat să fiu drăguț, sincer (cu ceilalți și cu mine însumi) și mai ales, recunoscător. Până la urmă, fericirea autentică triumfă.

Am învățat să fiu o ființă umană decentă.

 

Din online in offline

2011 – În septembrie participam alături de prietenul Cristian Florea în Echipa Bloggerilor la Triathlon Callenge Mamaia unde am înotat 750 de m. Încă o consider una dintre cele mai palpitante experiențe pe care le-am avut. Articol. Dupa triathlon.

2012 – În noiembrie am dat frâu liber creativității și am făcut o “mini campanie” pentru Vodafone Romania cu ocazia evenimentului de lansare al iPhone5 la noi in țară. Articolul și filmulețul m-au ajutat să câștig competiția și mi-au adus telefonul din dotare, un iPhone5 :)

2013 – Începutul anului m-a prins pe schiuri la Păltiniș alături de o gașcă minunată de oameni (din online). Am fost unul dintre participanții Taberei #Schiem organizată de Toma Nicolau. Articol și filmuleț. Din tabără: Art1. Art2. Art3

2014 – Împreună cu Cristian Manafu am organizat evenimentul Social Media for Stundents Craiova.

– Social Media Officer la Webstock

2015 – A doua ediție Social Media for Students Craiova

– Social Media Officer: Digital Forum, PR Forum, Mobifest, Webstock

2016 – Social Media Officer: Digital Forum

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Fii la curent cu ce scriu!

Archives